Translate

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤ​ΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Το κείμενο που ακολουθεί είναι προδημοσιεύση άρθρου.Θα δημοσιευθεί στο ορθόδοξο αντιαιρετικό περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ στο τεύχος Σεπτεμβρίου ( τον Αύγουστο δεν εκδίδεται ) αλλά λόγω της βαρύτητας του θαύματος,κρίθηκε σωστό να μαθευτεί νωρίτερα και από άλλα μέσα,για το καλό του ορθόδοξου ποιμνοίου στους δύσκολους καιρούς που περναέι η ευλογημένη πατρίδα μας.Υπάρχει και ενυπόγραφη άδεια του εκδότη για όποιον τη θελήσει.

"Πριν μερικές εβδομάδες ακόμα ένα σύγχρονο θαύμα του γέροντος Παισιου έλαβε χώvρα σε ένα μικρό χωριό των Σερρών.Το περιέγραψε στον υποδιάκονο Αμφιλόχιο, του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Ταξιαρχών Σερρών, οβιώσας το θαύμα Παντελής Κ.
Ο Παντελής 18 ετών,νεος χρήστης ναρκωτικών ουσιών,είχε ένα τρομερό ατύχημα με το μηχανάκι του λίγο πιο έξω από το χωριο του με αποτέλεσμα να τραμαυτιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να πάθει εγκεφαλική διάσειση. Πιθανότατα ήταν υπό την επίρροια ουσιών γιατί παρόλο που ήταν σε προγράμματα αποτοξίνωσης,το δαιμόνιο αυτό της ηρωίνης δεν έλεγε να βγει απόμέσα του. Μπήκε εσπευμένα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του ΓενικούΝοσοκομείου Σερρών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Οι γιατροί τον είχαν σε καταστολή και μετά καιαπό ενδονοσοκομειακή μόλυνση ήταν σε κώμα με τελική γνωμάτευση ότι ήτανεγκεφαλικά νεκρός. Οι γιατροί μην έχοντας άλλα μέσα στη διάθεσή τους,σήκωσαντα χέρια ψηλά και είπαν στην χαροκαμένη μητέρα του ότι ειναι στα χέρια τουΘεού.
Η ημερομηνία της τελικής γνωμάτευσης γιαεγκεφαλικό θάνατο ήταν η 13η Ιουλίου.Σε 1 ημέρα ο γιος της θα έκλεινε τα 18 τουχρόνια,και αντί να μπει στην ενήλικη ζωή,τον έβλεπε στο κρεβάτι να παλεύει,όχιγια τον γνωστό αγώνα κατά της μάστιγας των ναρκωτικών,αλλά τελείως άμεσα γιατην επιβίωσή του .
Η αξιαγάπητη Κυρία Αναστασία δε το έβαλε κάτω.Μετην προτροπή του Άγιου πνευματικου της , παππούλη Αθανάσιου, πήρε το ΚΤΕΛ γιαΘεσσαλονίκη την επόμενη ημέρα και κατευθυνθηκε προς την ιερά μονή ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣΘΕΟΛΟΓΟΣ-ΣΟΥΡΩΤΗ.
Γνώριζε για το μεγαλείο του γέροντα-Πα'ι'σίου ,δε γνώριζε όμως οτι εκείνη την ημέρα 14 Ιουλίου συμπληρονώντουσαν 18 χρόνια αποτην κοίμηση του γέροντα. Όταν έφτασε και είδε τη λαοσύναξη απόρησε,αλλά οταντης είπαν οτι ο γέρωντας πέθανε την ίδια μέρα που γέννησε τον μονάκριβο γιο τηςκόντεψε να λιποθυμήσει.Ενιωσε κατι που δεν μπορει ακόμα να περιγράψει.Μια ένωσημε το θείο,την αύρα του γέρωντα και γενικά ότι κάτι καλό θα βγει.
Παρόλη την κρισιμότητα της κατάστασης του γιούτης , δε το χρησιμοποίησε σαν αιτία και περίμενε με ταπεινωση και γονατιστήπάνω από 4 ώρες μέχρι να έρθει η σειρά της να προσκυνήσει το μέρος όπου κοιμάται ο γέροντας-Πα'ι΄σιος. Προσευχήθηκε για το σπλάχνο της και πήρε λίγοχώμα από το μνήμα, το οποίο χώμα το πήγε στον πνευματικότης, και ο οποίος αφούτο διάβασε,έφτιαξε ένα αυτοσχεδιο φυλακτό. Η κυρία Αναστασία ΄ετρεξε στονοσοκομείο και το εναπόθεσε κάτω από το μαξιλάρι του παιδιού της.
Το ίδιο κιόλας βράδυ είδε στον ύπνο της τον ΓέρονταΠαΐσιο να της λέει "Μη φοβάσαι, θα γίνει καλά ο Παντελής".
Το επόμενο πρωί ο Παντελής συνήλθε υγιέστατοςκάτι που οι γιατροί αδυνατούσαν να εξηγήσουν.Μια έντονη ευωδία είχε κατακλύσει το δωμάτιο και αργότερα διαπίστωσαν ότι αυτή η μυρωδιά, προέρχονταν από τομαξιλάρι του Παντελή, στο οπoίου η μητέρα του είχε τοποθετήσει κρυφά το φυλαχτόμε το χώμα από τον τάφο του Γέροντα .
Το μόνο που θυμάται ο Παντελής από το λήθαργοτου, είναι η φιγούρα ενός μαυροφορεμένου γέροντα να του λέει : «Άντε σήκω παλικάρι μου να πας στη μαμά σου. Τα κόλυβά σου δε τα έχεις στο ζωνάρι. Θα αργησουμε να τα φαμε».
Ο Παντελής από εκείνο το πρωινό έχει μια αποστροφή για τα ναρκωτικά και υγιέστατος διαβάζει και προσπαθεί να μπει στο πανεπιστήμιο.Εξομολογείται στον πνευματικό της μητέρας του και θέλησε να μοιραστει το θαύμαπου βίωσε η οικογένεια του, με τον υποδιάκονο Αμφιλόχιο.
"Ο Θεός μερικές φορές, όταν κάποιος δεν καταλαβαίνημε το καλό, του δίνει μια δοκιμασία, για να συνέλθη. Αν δεν υπήρχε λίγος πόνος,αρρώστιες κ.λπ., θα γίνονταν θηρία οι άνθρωποι· δεν θα πλησίαζαν καθόλου στονΘεό." Γεροντας Παισιος

πηγή: Ορθόδοξο αντιαιρετικό περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου