Translate

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ι.Μονή Σουρωτής (Γέροντας Παίσιος)

Σε καιρούς πλέον που οι άνθρωποι, ακόμη και Χριστιανοί, αποψυχούν από φόβου καιπροσδοκίας των επερχομένων τη οικουμένη, (Λουκ,21,26) και μία βαθιά αγωνία καιαπελπισία συνταράσσει τις ψυχές τους, μόλις πριν δύο μέρες περνώνταςαπό την Κόνιτσα και συζητώντας με συγγενείς του Γέροντος Παίσίου έμαθα για έναπρόσφατο και συγκλονιστικό θαύμα που έλαβε χώρα στην Ι.Μονή Σουρωτής από τονΓέροντα Παίσιο.

Ίσως μου ξεφεύγουν πολλές λεπτομέριες αλλά θα παραμείνω με λίγα λόγια στην ουσία τωνπραγμάτων ως εξής:

Πρίν λίγο καιρό ασθένησε σοβαρά ένα μικρό παιδί στην βόρεια Ελλάδα. Οιειδήμονες γιατροί αμέσως έστειλαν την οικογένεια και το παιδί στο διαβαλκανικόκέντρο στην Θεσσαλονίκη για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Φθάνοντας (πριν15 ημέρες περίπου) λοιπόν απελπισμένοι οι γονείς στην θεσσαλονίκη για ναεπισκεφθούν την επόμενη μέρα το αναφερόμενο κέντρο σκέφθηκαν να περάσουν τηνπαραμονή το απόγευμα από την Ι.Μονή Σουρωτής προκειμένου να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Αρσενίου και τον τάφο του π.Παϊσίου.

Όμως εκείνη την ημέρα, μάλλον Τετάρτη, το Μοναστήρι μένει πλεον κλειστό γιαπερισσότερη προσευχή, και έτσι η δοκιμαζόμενη οικογένεια βρήκε κλειστή τηνθύρα. Δεν πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα καιένας ηλικιωμένος Μοναχός με την μαγκουρίτσα του κατέβαινε από πάνω από ταδέντρα του πάρκιν της Μονής.

-Γειά σας ευλογημένα!τους χαιρέτισε.Γιατί δεν μπαίνετε μέσα στο μοναστήρι;
-Μα είναι η πόρτα κλειστή.
-Όχι βρε παιδιά, ανοιχτά είναι! άντεανοίχτε.
Και τούτη την φορά το πόμολο γύρισε και εισήλθαν έκπληκτοι και χαρούμενοι στηναυλή της Μονής.
Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα και αφού ανέβαιναν στα σκαλοπάτια κάτω από τοκωδονοστάσι, τους συνάντησε με απορία μίαΜοναχή όπου και τους ρώτησε με έκπληξη¨ καλά πως μπήκατε μέσα; δεν είναικλειστάς
-'Οχι !ένας μοναχός μας άνοιξε και μας είπε να έρθουμε εδώ!
-Ποιος Μοναχός; ρώτησε η Καλόγρια.
-Ένας ηλικιωμένος.
Τότε δείχνοντάς τους η ευλαβής Μοναχήτην φωτογραφία του π.Παίσίου έμειναν με το στόμα ανοικτόδιαπιστώνοντας πως αυτός ο Μοναχός ήταν που πριν λίγο τους προσήγαγε μεβεβαιότητα μέσα στο ησυχαστήριο , όπως κάποιος βάζει τους καλεσμένους του στοδικό του σπίτι.
Την επομένη ημέρα και αφού έγιναν οι σχετικές εξετάσεις στο διαβαλκανικόδιαβεβαίωσαν οι γιατροί πως το παιδάκι είναι τελείως καθαρό και υγιή από κάθεαρρώστια!!!
ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΟΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ

ΠρεσβύτεροςΔιονύσιος Ταμπάκης- Ιερός Ναός Παναγίας Ναυπλίου. 9-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου