Translate

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Πλησιάζει η ιστορική Θεία Λειτουργία στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην Κωνσταντινούπολη (17 Σεπτεμβρίου 2010)



Στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ θα βρεθούν σε λίγες ημέρες,ανήμερα της εορτής της Αγίας Σοφίας,πιστοί απ όλο τον κόσμο για να τελέσουν-μετά από 557 ολόκληρα χρόνια-δοξολογία μέσα στον ιερό ναό της `μητέρας όλων των εκκλησιών`.
Χριστιανοί απ όλο τον κόσμο έδωσαν ραντεβού στις 17 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη για να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο εκατοντάδων ετών.
Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Τουρκική κυβέρνηση για το αν θα επιτραπεί στους `αγιασοφίτες`η τέλεση της λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας,οι πιστοί από κάθε γωνιά της Γης φαίνονται αποφασισμένοι να ταξιδέψουν μέχρι τη γείτονα χώρα,όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.
Μάλιστα αύριο έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου στο Κολωνάκι ,στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης,στην οποία ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας,Κρις Σπύρου θα ανακοινώσει το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι `αγιασοφίτες`καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

`ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΜΕ`...ξεκαθαρίζει ο κ.Σπύρου και συνεχίζει:
`ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΟΠΟΤΕ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ.
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΛΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ,ΕΝΩ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ`...τονίζει ο κύριος Σπύρου.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ είναι οι ενορίτες απ όλο τον κόσμο που επιθυμούν να επισκεφτούν εκείνη την ημέρα την Αγία Σοφία.
250 άτομα θα ξεκινήσουν οδικώς από την Ελλάδα για την Κωνστ/πολη,και χιλιάδες πιστοί απ όλο τον κόσμο θα φτάσουν εκεί ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου